
Oliwa z oliwek w profilaktyce chorób serca
Od lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejOd lat żywieniowcy alarmują aby w codziennej diecie zwiększać spożycie olejów roślinnych kosztem tłuszczów zwierzęcych.
czytaj więcejOsiągnięcie idealnej sylwetki nie musi kojarzyć się z surowymi rygorami żywieniowymi. Odpowiednio zbilansowana dieta, bogata w owoce i warzywa to przyjemny sposób na zrzucenie zbędnych ...
czytaj więcejNajodpowiedniejszy klimat dla uprawy migdałów mają obrzeża pustyń w podgórskich rejonach środkowej Azji, tereny Mongolii i Chin. Znano je tam od kilku tysięcy lat. Kupcy ...
czytaj więcejSposób oddziaływania pożywienia na organizm człowieka, rozpatruje się obecnie wielokierunkowo i to nie tylko w kontekście jego wartości odżywczo-energetycznych czy przemian metabolicznych. Dzięki dynamicznym postępom ...
czytaj więcej