Inauguracyjny wykład na którym zostanie omówiony cel i program warsztatów. Podczas spotkania zostaną zaprezentowane korzyści płynące ze zdrowego trybu życia i właściwego odżywiania
Cykl warsztatów dla grupy 10 osób 7 spotkań po 1,5 -2 godziny
Termin spotkań i częstotliwość – co 3 tygodnie w godzinach ustalonych z pracodawcą
Korzyści dla uczestników
Redukcja nadmiernej masy ciała, poprawa stanu zdrowia i samopoczucia
Edukacja dietetyczna, możliwość zmiany nawyków żywieniowych
Motywacja do zmiany, wsparcie grupy, wewnętrzny diet coach
Zwiększenie poziomu skuteczności, asertywności, redukcja stresu
Analiza składu ciała, przepisy na dietetyczne potrawy do wykorzystania na co dzień
Raport o stanie zdrowia oraz możliwość skorzystania z prywatnej wizyty u dietetyka na preferencyjnych warunkach
Korzyści dla pracodawcy
Zwiększenie efektywności pracowników
Zmniejszenie ilości absencji chorobowych pracowników
Większe zaangażowanie pracowników w sprawy firmy
Poprawa wyników finansowych firmy
Tematyka warsztatów
Istota diet coachingu
Diet coaching a zdrowy styl życia
Świadome zarządzanie wagą
Bariery związane ze zmianą stylu życia
Uruchamianie wewnętrznego diet coacha
9 podstawowych kroków diet coachingu
Przebieg spotkania warsztatowego
Analiza składu ciała – ocena postępów w procesie odchudzania